© 2023 by Dawkins & Dodger Architecture. Proudly created with Wix.com

  • facebook
  • Twitter Round
  • googleplus
  • flickr

בית צבעוני בצופים

עושר צורני וצבעוניות מאפיינים את הבית. היה חשוב לי שהבית ייתן הרגשה נעימה, אופטימית, חמה ושמחה.

 

הבית נמצא במגרש צר וארוך המיועד לשתי יחידות יחידות, בית דו משפחתי. מגבלות השטח יצרו צורך בשבירת הצורה המלבנית הצרה. תכננתי פטיו בצורת משולש אשר יוצר צורה אחרת ומחלק את הבית לשני אגפים אשר כלל לא נראים צרים וארוכים. הפטיו המשולש יצר צורך בזוויות נוספות המעניקות לבית עניין וייחוד.

 

נכנסים לבית דרך חלל כניסה מוגדר וממנו עוברים לחלל הציבורי אשר ניפתח ומתרחב לפתע ומתגלים חלונות גדולים דרכם נשקף מראה מרהיב של הנוף. קשר ברור בין הפנים לחוץ יוצר המשכיות והרמוניה.

 

הבית ממוקם באזור מיוחד ביופיו ולכן היה צורך לפתוח את הבית בצורה מכסימלית לנוף מבלי לפגוע בפונקציונליות של הבית, בפינת הישיבה בסלון וביתר הצרכים.

 

החלל המרכזי מורכב מרכב מחלקים די קטנים אשר ביחד , ברצף, יוצרים חלל משפחתי הרמוני ומרווח.

שימוש במסגרות ברזל בצבע טורקיז יצר צבעוניות עשירה אשר יחד עם צבעים שקטים תואמים יוצרים אווירה נעימה וחמימה.

 

למרות המגרש הקטן אין הפרדה בקומות ,אלא בחצאי מפלסים וכך אני משיגה נוחות בחיים היומיומיים מבלי שיש צורך לעלות הרבה מדרגות בין חלקי הבית השונים.